Klímaszerelés Budapesten és Pest megyében

és split klímák felszerelése teljes körűen

Minősített klímaszerelőként vállalom az adott helyiség, illetve a komplett lakás adottságainak megfelelő hűtő-fűtő klíma berendezések szakszerű telepítését, teljes körű szerelését.

Napjainkban a legnépszerűbbek és legelterjedtebbek az LG klímák, Daikin klímák, Fujitsu, Fisher, Panasonic, Gree klíma készülékek, de ezeken kívül még számos egyéb márka megtalálható a piacon. Amennyiben már megvette a kiszemelt modellt, természetesen a szabványoknak megfelelően felszerelem azt, de ha még nem döntött, akkor érdemes lehet meghallgatnia a szakmai tanácsaimat a választáshoz, hogy biztosan megbízható, hosszú távon működő, és a helyiség méreteinek megfelelő kapacitású klíma berendezés kerüljön a falra.

Fontos kalkulálni azzal is, hogy a mai modern klímák már nem csak hűtésre képesek, és adott esetben a hideg hónapokban a fűtő funkciójukkal rá lehet segíteni a meglévő fűtési rendszerre vagy akár kiváltani azt a kellemes klíma költséghatékonyabb biztosítása érdekében. Sőt!

A prémium kategóriás légkondicionáló készülékek a beszívott levegő szűrését, fertőtlenítését és akár ózondúsítását is elvégzik, ezáltal egészségesebbé és kellemessé téve a szoba levegőjét. Allergiások számára kifejezetten ilyen típusú klíma telepítését javaslom.

A klímaszerelés alapára a következőket tartalmazza:

 • Oldalfal átlyukasztása a kültéri egység és a beltéri egység összekötéséhez.
 • Split klíma kültéri egységének felszerelése családi házaknál, maximum 3 méter magasságban.
 • Oldalfali split klíma beltéri egységének felszerelése és összekötése a kültéri egységgel.
 • A kültéri és a beltéri egység között – maximum 3 folyóméterig – szükséges csövek, kábelek ára (kondenzvíz elvezetés, elektromos kábel, stb.).
 • Kültéri egység fali konzolja.
 • Elektromos betáplálás falon kívüli elvezetése, maximum 2 méter távolságra.
 • Klímaberendezés nyomáspróbája, vákuumozása.

Ami NINCS az alapárban (tehát felárasan végzem):

 • 3 méternél nagyobb távolság esetén szükséges csövek, kábelek a kültéri és beltéri egység között.
 • Használt klímaberendezés újbóli felszerelésével járó többlet munka, hűtőközeg ára, stb.
 • Villanyszerelési munkák (villanyvezetékelés falon belül, megfelelő betáp ellenőrzése, kiépítése).
 • Társasház emeletén végzett kültéri munka (létrázható magasság felett)
Klíma karbantartás, klíma tisztítás

légkondi baktérium-mentesítése, kipucolása, szűrő cseréje

A klíma karbantartása és szakszerű tisztítása az a feladat, amiről az emberek hajlamosak megfeledkezni, vagy szándékosan halogatni. Pedig ez nagyon fontos dolog, ha el akarjuk kerülni a betegségeket!

A klímákat érdemes rendszeresen felülvizsgáltatni és tisztíttatni, hogy az egészségre káros baktériumok és gombák ne tudjanak megtelepedni, szaporodni benne, és a légtérbe kerülve aztán különböző légúti betegségeket okozni.

A klíma készülék cseppvíz tárolójában ugyanis adottak a baktériumok és a gomba spórák számára kedvező körülmények, és a használati szezon kezdetekor, az első bekapcsoláskor a berendezés a helyiség levegőjébe fújja ezeket. Enyhébb esetben csupán köhögés, súlyosabb esetben viszont – hosszabb távon elhanyagolt klímáknál – akár asztma vagy légionella betegség is kialakulhat emiatt.

Ha a klímát nem csak nyáron, hűtésre használja, hanem az őszi-téli időszakban fűtésre is, akkor félévente (használati szezon indítása előtt) javasolt, egyéb esetben évente elegendő a klíma karbantartását elvégeztetni.

Klíma szerelés árlista

pontos árat mindig a helyszíni felmérés után adok

A klímaszerelés árát alapvetően három dolog befolyásolja: a helyszíni adottságok, az Ön igényei, és az adott készülék típusára vonatkozó telepítési előírások. Az esetlegesen szükséges villanyszerelés és egyéb munkálatok árának meghatározása a felmérést követően lehetséges.