Profi villanyszerelés Budapesten és Pest megyében

megbízható, szakszerű villanyszerelés teljes körűen

Családi ház, nyaraló, társasházi lakás /panel lakás villanyszerelése teljes körűen, mindenre kiterjedően.

Engem bátran hívhat akkor is, ha csak kisebb javításokra van szüksége, de jelentős tapasztalattal rendelkezem a nagyobb volumenű villanyszerelő munkák terén is. Profi eszközparkom segítségével gyorsan, precízen tudom elvégezni a szükséges feladatokat.

Villanykapcsolók, dugaljak szerelése és cseréje

Elromlott a villanykapcsoló? Kiugrik a falból a dugalj, vagy rossz helyen van, nem ér oda a csatlakozóvezeték?

Mindenre van szakszerű és esztétikus megoldás! Kedvező áron vállalom egyedi igények szerinti dugaljak (normál, kilökőgombos, csapfedeles, stb.) kialakítását, javítását, villanykapcsolók szerelését (normál és váltókapcsoló, dimmerelhető – fényerőszabályzós, stb.).

Új konnektorok kialakítása és kábelezése

Most költözött, és pont a szekrény mögött van a dugalj, ahová nem tudja bedugni az állólámpát, hifit? Több konnektorra lenne szüksége a konyhában, hogy a kenyérpirítót, a gyümölcscentrifugát és a kávéfőzőt is tudja használni egyszerre?

Ha új konnektorokra van szüksége, ezek kialakítását és kábelezését többféle módon is meg lehet oldani, például falban (véséssel) vagy falon kívül (kábelcsatornában) vezetve a kábeleket. A kivitelezés a helyszíni adottságoktól és az Ön igényeitől függ.

Égőcsere

Elsőre sokaknak talán nevetségesnek tűnhet, hogy egy egyszerű égőcseréhez villanyszerelőt hívjon bárki is. Egyetértek: egyszerű égőcseréhez nem szükséges. :)

Bizonyos esetekben azonban, speciálisabb fényforrások és lámpatestek, armatúrák esetében, vagy nehezen hozzáférhető helyen lévő, esetleg IP védelemmel ellátott világítási megoldásoknál mégis jobb szakembert hívni.

Régebbi épületeknél gyakori, hogy nem is az izzóval van a probléma, hanem a foglalattal, amiben elöregedtek az érintkezők az évek során, és emiatt akár az áramütés veszélye is fennállhat. Ennek javítását kizárólag szakképzett villanyszerelő végezheti.

Társasházak számára pedig biztosabb és garantáltan működő megoldást jelent, ha a közös használatú területeken (lépcsőház, közlekedőfolyosó, előtér, pincehelyiség, stb.) lévő égők cseréjét a takarító helyett egy megbízott villanyszerelő végzi, aki a csere során ellenőrizni tudja a foglalatok állapotát is, és szükség szerint javítani a felmerülő problémákat.

Elektromos hibák feltárása, zárlatkeresés és megszüntetés, áramkörök helyreállítása

Mindenki szeretné biztonságban tudni otthonát az olyan eseményektől, mint pl. egy elektromos berendezés meghibásodása, vagy egy rövidzárlat. De mit lehet tenni az ilyen, váratlanul bekövetkező események ellen?

Az elektromos meghibásodásnak gyakran vannak előzetes jelei! Egy halk sercegő hang a villany felkapcsolásakor vagy egy berendezés bekapcsolásakor kötéshibára utalhat, vagy a kontakt gyengülését jelzi. Ha nem foglalkozik vele, ez idővel akár rövidzárlatot is okozhat.

Hasonlóan kontakthibát jelez a vibráló, pislákoló lámpa is: ha egyszerre több izzó vibrál, akkor szinte biztos, hogy a hálózatban van a kontakthiba, ha pedig csak egyetlen lámpánál jelentkezik ilyen probléma, akkor a villanykapcsolóval lehet a gond.

A szúrós, égett szag szintén a túlterhelés jele, de ha ezt érzi, akkor az adott berendezést vagy villanyt ellátó kábel szigetelése már olvadni kezdett, és használata veszélyes. Azonnal kapcsolja le, és hívjon villanyszerelő szakembert a felülvizsgálathoz, javításhoz!

A szikrázó konnektor és a sziszegő hangok azt jelzik, hogy teljesen eltávolodott már a kötés. Innen nem sok hiányzik a tűz kialakulásához – ha teheti, áramtalanítson, húzza ki a dugaljból a csatlakozót, és rögtön hívjon villanyszerelőt!

A füst és tűz egyértelmű hibajelzés: a fokozott terhelés és az ezzel járó hő megolvasztotta szigetelést, majd begyújtotta a dobozt, a tapétát. Áramtalanítson, oltsa el a tüzet a poroltóval, majd hívja a villanyszerelőt!

Biztosítékcsere, elosztótábla és automata csere, fi-relé beépítés

Tudja, mi az kismegszakító? A kismegszakító biztosítja, hogy ha a névlegesnél nagyobb áram érkezne az áramkörre, akkor automatikusan lekapcsolja azt a hálózatról. Sajnos sokan nagyobbra cserélik a kismegszakítót, hogy elkerüljék a folytonos áramkimaradást. Azonban innentől kezdve nincs kontroll, és ha a hálózati áramkörön rendszeresen nagyobb mennyiségű áram halad át, mint amit az elbírna hosszútávon, akkor a hálózat is és ebből adódóan a ház is tűzveszélyesé válik!

Tudja, mi az a fí-relé? A fí-relé megvédi Önt az áramütéstől az olyan esetekben, mint amikor például vizes lesz a hajszárító használat közben, vagy hozzáér a rövidzárlatos mosógéphez, esetleg az elektromos fűnyíróval véletlenül áthajt rajta, és elvágja a vezetékét. A relé érzékeli a fázis és a nulla vezetéken átfolyó áramerősséget, és amennyiben a kettő nem egyforma – vagyis máshová folyik az áram – akkor a FI szerkezet azonnal lekapcsol. Olyan érzékeny és olyan gyors, hogy sokszor az áramütött ember nem is érzékeli az áramütést. Ráadásul nem fogyaszt plusz áramot. Azt azért fontos megjegyeznem, hogy a fí-relé nem nyújt védelmet, ha a fázist és a nullát egyszerre fogjuk meg, továbbá nem helyettesíti a kismegszakítót, ami a hálózat túlterhelése ellen véd.

A kismegszakító és fí-relé beépítésen és ellenőrzésen túl, vállalom a teljes hálózat felülvizsgálatát, biztosítékok cseréjét, elosztótáblák cseréjét, stb.

Villanyvezetékek javítása

Megsérült a falban lévő villanyvezeték a felújításkor? Kiszakadt a konnektor porszívózáskor, és kirántotta a kábel egy részét is a falból?

A sérült vezetékek javítása, cseréje nélkül ne is próbálja tovább használni az adott áramkört vagy hálózatot, mert életveszélyes lehet! Tapasztalt és megfelelő technikai háttérrel rendelkező villanyszerelőként vállalom az elektromos hibák feltárását, a probléma javítását gyorsan és szakszerűen.

Régi építésű házról, panellakásról van szó? Akkor érdemes átgondolni az esetlegesen elavult elektromos hálózat felülvizsgálatát, felújítását is. Bővebben a témáról: Régi elektromos hálózat felújítása, új lakás villanyszerelése

Lámpák, csillárok felszerelése, váltókapcsolók kialakítása

Nem világít az antik kristály csillár? Most vásárolt új, trendi spot lámpáját kellene felszerelni a helyére? Természetesen ebben is örömmel állok rendelkezésére, legyen szó akár függesztékes, akár mennyezetbe süllyesztett, akár falikaros vagy egyéb típusú lámpatestekről, armatúrákról. A beltéri világítótestek mellett kültéri lámpák szerelését, javítását is vállalom, a szükséges villanykapcsolók, esetleg váltókapcsolók felszerelésével együtt.

Amennyiben rám bízza, beszerzem a szerelvények típusának megfelelő kapcsolókat, konnektorokat, csatlakozókat, így Önnek ezzel sem kell fáradnia.

Süllyesztett, design világítás kialakítása:

Gipszkarton álmennyezet van? Számomra nem jelent problémát ez sem, sőt: az álmennyezetbe süllyesztett világításnál sok esetben még könnyebb is a dolgom, mivel egyszerűbben el lehet vezetni, rejteni a vezetékeket.

Villanyszerelés gipszkartonba a szükséges vezetékezéssel, az Ön által kívánt egy- vagy több áramkörös kivitelben.