Háztartási gépek beszerelése, bekötése

elavult vezetékek cseréje, újrahúzása

Új háztartási gépet vásárolt? Bízza a bekötését szakemberre! Villanyszerelőként bármilyen, fix elektromos csatlakozást igénylő háztartási gép bekötését vállalom kedvező áron, valamint kültéri elektromos készülékek villanyszerelési munkáit is. Szükség esetén a lakáselosztótól, illetve biztosítéktáblától kiépítendő kiállás és nyomvonal elkészítését is elvégzem.

 • elektromos sütő, villanytűzhely, kombinált tűzhely bekötése
 • elektromos főzőlap, indukciós főzőlap, kerámia főzőlap beszerelése
 • villanybojler bekötése
 • elektromos fűtőtest, elektromos kandalló bekötése, termosztát beépítése
 • mosogatógép bekötése beépítéssel is, mosógép bekötése
 • elektromos zár, kaputelefon beszerelése és beüzemelése
 • automata, távvezérelhető kertkapu villanyszerelési munkái és beüzemelése
 • egyéb elektromos készülékek bekötése igény szerint

Különálló és beépített gépek villanyszerelési munkáit, szakszerű bekötését egyaránt vállalom, sőt: bútorasztalosként akár a konyhabútor átalakítását is megtervezem és elvégzem, ha esetleg a választott berendezés beépítése miatt szükség van erre. Így nem kell külön szakembert hívnia, nincs egymásra várakozás és mutogatás, időt és költséget spórolok Önnek!

Bármilyen készülék bekötéséről legyen is szó, ellenőrizni kell, hogy a meglévő elektromos hálózat el fogja-e bírni a terhelést, vagy esetleg szükséges a régi elektromos hálózat felújítása.

Miért bízza profi villanyszerelőre?

Elektromos tűzhelyek, mosó- és mosogatógépek, stb.

Aki ért egy kicsit a villanyszereléshez, és megjavította már párszor a kilazult konnektort, kicserélte az eltört villanykapcsolót, az könnyen gondolhatja úgy, hogy nem lesz probléma az új villanytűzhely bekötése sem, majd ő megcsinálja. Csakhogy ez már komolyabb munka, és nem csupán életveszélyes lehet, de tilos is megfelelő képesítés nélkül!

Sokan talán nem tudják, de elektromos készülékeket csak számlaképes, szakképzett villanyszerelő köthet be, és ez nem véletlenül van így szabályozva.

A nagy teljesítményű készülékek ugyanis – mint például egy elektromos főzőlap vagy egy villanytűzhely –, nem szakszerű bekötés esetén rövidzárlatot és akár lakástüzet, vagy épp áramütést okozhatnak.

S ha ez önmagában valakinek még nem volna elég indok, akkor íme egy másik, nem éppen elhanyagolható érv: garanciális meghibásodás esetén a szakszerviz kérni fogja a díjmentes javításhoz a bekötést végző szakember igazolását. Ha nincs ilyen, akkor bizony elvész a garancia.

Hívjon engem a háztartási gépek bekötéséhez! Azon túl, hogy így nyugodtan alhat és biztonságosan használhatja hosszú évtizedeken át az új elektromos tűzhelyet vagy az új mosógépet, stb., a bekötésről a munka végén hivatalos garanciajegyet is kiállítok, így gyártói meghibásodás esetén a garanciaszervizben sem fognak akadékoskodni, belekötni Önbe.

Villanytűzhely / elektromos tűzhely és sütő bekötése

Az elektromos sütő vagy villanytűzhely bekötése előtt több dolgot is ellenőriznie kell a villanyszerelőnek. Például, hogy szabványos kiépítésű vagy sem a villanytűzhely vezetéke, el fogja bírni vagy nem a villanyóra kismegszakítója a megnövekedett terhelést, tartalmazza-e a biztosítéktábla az elektromos tűzhely kismegszakítóját, stb.

A villanytűzhelyek többsége az I. érintésvédelmi osztályba tartozik, vagyis ezeknél a berendezések bekötésénél közvetlen védővezetős érintésvédelmi eljárást kell alkalmazni. A modern készülékek többségébe általában már eleve be van építve az áramvédő kapcsoló, más néven fí-relé, de ettől függetlenül, szigorúan tilos ezen készülékeket védőföldelés nélkül bekötni.

Ha megtörtént a helyszíni felmérés és a kritériumok ellenőrzése, akkor lehet megtervezni az elektromos hálózat esetleges cseréjét, bővítését, a rendszer elemeinek (pl. biztosítéktábla, elosztótábla) cseréjét, és ha minden készen áll, akkor következhet csak a tényleges bekötés, a villanytűzhely vagy elektromos sütő bekötése, beüzemelése és ellenőrzése.

Hagyományos és indukciós, illetve kerámialapos elektromos tűzhelyek bekötését márkától függetlenül, a szerelési munkáról garanciajegy kiállításával, rövid határidővel vállalom Budapesten és Pest megyében.

Elektromos bojler, villanybojler felszerelése

Szeretné lecserélni régi gázbojlerét egy új villanybojlerre? Erre több oka is lehet…

Azoknál a társasházaknál, ahol még gázbojlerek biztosítják a meleg víz előállítását, nagyon sok helyen hamarosan meg fog szűnni ez a fajta rendszer, és átállnak elektromos készülékkel történő megoldásra. Ennek oka, hogy a gázbojlerek működtetéséhez épült régi kémények már nem EU szabványosak, de a kémények cseréje, modernizálása jóval időigényesebb és költségesebb folyamat lenne, mint a bojlerek cseréje. Sok társasházban ezért felújítják az áramhálózat (gerincvezetéket), hogy az elbírja majd a megnövekedett terhelést, azonban a lakásokon belüli felújítás, az elektromos hálózat lakáson belüli részének kiépítése, megújítása a lakókra hárul.

Amennyiben Ön is ilyen társasházban lakik, fontos időben felkészülnie, mert a régi kábelek nem fogják elvinni az új villanybojlert, gyakorlatilag nincs is ott a falban vagy kábelcsatornában a készülékhez szükséges elektromos kábel!

Víz- és villanyszerelési szolgáltatásaim keretében igény esetén vállalom a komplett kivitelezést, vagyis az alábbiakat:

 • vízszerelés, vízvezeték kiépítése, felújítása, víz csatlakozás bekötése (erről bővebben a Vízszerelés menüpontban olvashat)
 • villanykábel bevezetése, cseréje, megújítása, elektromos csatlakozás bekötése
 • régi gázbojler leszerelése, elszállítása
 • gázcsap ledugózása, kémény nyílás ledugózása
 • új villanybojler bekötése, felszerelése
 • ondenzvíz elvezetés kialakítása

Természetesen a gázbojler cseréje mellett nemcsak a kényszer, hanem számos más érv is szólhat. Ilyen érv lehet a család létszámának növekedése, a megváltozott tisztálkodási szokások, a költséghatékonyság is. Ha például a család minden tagja inkább a zuhanyzást választja a fürdőkád helyett, akkor egy háromtagú családnak elegendő lehet egy 80 literes villanybojler. Azonban ha mindannyian szívesebben fürdenek kádban, akkor ennél nagyobb, 120 literes villanybojlerre lehet szükség.

Néhány fontos tudnivaló a villanybojlerek bekötése kapcsán:

 • Egy elektromos bojler bekötéséhez nem szükséges külön engedélyeztetés, így a folyamat gyorsabb, egyszerűbb.
 • Célszerű saját áramkört kialakítani a villanybojler üzemeltetéséhez. Ez egy új villanyvezeték behúzásával a legegyszerűbb, ami a lakáson belüli biztosítéktáblától a villanybojlerig vezet (falon belül védőcsövezéssel, vagy falon kívül, kábelcsatornában vezetve).
 • Javasolt érintésvédelmi fi-relé beépítése, amivel jelentősen csökkenthető az áramütés veszélye.
 • Átgondoltan kell megválasztani a felszerelési helyet, figyelembe kell venni a fal teherbíró képességét. Egy villanybojler súlya többszöröse lehet a régi gázbojler súlyának, hiszen a készülék önsúlyához a benne lévő víz súlya is hozzáadódik. Ebből adódóan az elektromos berendezést csak főfalra lehet általában felszerelni.
 • A hideg víz melegítésekor a keletkező meleg víz térfogata megnő, ami túlnyomást okoz, ezért a villanybojler elé biztonsági szelep beépítése szükséges, hogy a felesleges víz távozni tudjon – ezt nevezzük kondenzvíznek, és ennek elvezetéséről gondoskodni kell.
 • A régi gázbojler veszélyes hulladéknak minősül, így elszállításáról és leadásáról gondoskodni kell.

Elektromos főzőlap, indukciós és kerámia főzőlap beszerelése

Napjainkban már rengeteg különböző elektromos főzőlap közül lehet válogatni, a hagyományos mellett az indukciós elven működő, illetve kerámia főzőlapok is egyre népszerűbbek. Vásárlás előtt érdemes tájékozódni az adott típus áramfelvételi igényeiről, illetve a főzőlapon használható edényekről is, mert nagy az esélye, hogy le kell cserélni a meglévő konyhai fazekakat is.

Bármilyen főzőlapot válasszon is, nem csak a működtetéshez szükséges villanyszerelést, de a komplett beépítést, vagyis ha szükséges, a konyhabútor szakszerű átalakítását is rám bízhatja!

Elektromos fűtőtest, elektromos kandalló bekötése, termosztát beépítése

Vállalom a különböző elektromos fűtőtestek, fűtőrendszerek áramellátásához szükséges villanyszerelési munkákat, illetve igény szerint a régi meleg vizes radiátorok szakszerű leszerelését, lekötését, az ezzel járó vízszerelési munkák elvégzését, valamint ahol az adott rendszer ezt lehetővé teszi, ott a hőfok kényelmes szabályozásához megfelelő termosztát beépítését is.

Mosogatógép, mosógép bekötése akár beépítéssel is

Egy mosógép, illetve egy mosogatógép bekötése során gondoskodni kell a megfelelő áramfelvétel biztosításáról, a megfelelő vízfelvétel biztosításáról, valamint a keletkező szennyvíz elvezetéséről is. Ha ráadásul beépíthető típusról van szó, akkor a megfelelő beépítési hely kialakítása is szükséges. A szárítógépekkel valamivel egyszerűbb a helyzet; ezek bekötése „csak” villanyszerelési feladat, azonban mindhárom készüléktípusnál fontos az elektromos hálózat ellenőrzése, a teherbírás és a védőföldelés megléte, valamint az áramvédő kapcsolók beépítése.

Több éves szerelői tapasztalattal és naprakész szakmai ismeretekkel, rövid határidővel vállalom mosógépek és elektromos szárítógépek bekötését, mosogatógépek bekötését a szükséges víz- és villanyszerelési munkálatokkal, esetlegesen bútorasztalosi munkálatokkal együtt, Budapesten és Pest megye területén.

Egyéb elektromos berendezések bekötése

Elektromos kertkapu, kaputelefon, egyéb villanyszerelési feladatok

Igény szerint vállalok kültéri villanyszerelési, bekötési munkákat is, mint például elektromos zárak, kaputelefonok beszerelése és beüzemelése, automata garázsajtók, kertkapuk villanyszerelése, egyéb elektromos készülékek, pl. generátor bekötése, szerelése.